4/25/2012

Din Tai Fung (טייפה)

נקודת מפתח קולינרית שאסור לפספס. דין טאי פאנג היא מסעדת וותיקה שמגישה דים סאם ואוכל סיני מסורתי, ובמשך השנים היא צברה אין ספור פרסים ושבחים. הסניף ההונג קונגי זכה שלוש שנים ברצף בכוכב מישלן, ומדריך New York Times בחר בסניף הטייפאי כאחת מ10 המסעדות הטובות בעולם. אז באנו להגיד שלום.
אכלנו גם בסניף שבמגדל ה101 שהיה מרשים יותר, אבל האוכל בשניהם זהה.




המקום מתנהל כמו בסיס צבאי קטן ומדוייק. במטבח השקוף מתרוצצים עשרות טבחים ומכינים את הכופתאות האלוהיות מול הסועדים, בשקט מופתי ורצינות של חדר ניתוח. השירות היה מדהים וירד לרזולוציות הקטנות ביותר, החל ממזיגת תה בכל פעם ששתינו לגימה (איתגרנו אותם) ועד להבאת מנשא יוקרתי כולל כיסוי לתיקי הגב שלנו.
האוכל שהוא גולת הכותרת היה מדהים. נקודה. לא ידענו מה להזמין אז בחרנו פריט מכל קטגוריה וכל דבר שטעמנו היה נפלא. 
אני טורח לציין את כל הדברים האלו, רק כדי לסכם שהחוויה כולה עלתה לארבעתנו פחות מארוחת קומבינה בבורגר ראנץ'. אני לא צוחק.


ואי אפשר בלי מזכרות טעימות מארוחה שלא תשכח:

מנות ראשונות שכללו סלטים שונים, עם פטריות, אצות ונבטים, מלון מר, מלפפון מוחמץ ופתיח של נתחי סיטאן. חלק מהדברים האלה היו טעימים יותר מהארוחה כולה.





והדים סאם למיניהם. היו הרבה מאד סוגים, גם כאלה מתוקים לקינוח





  
ועוד מנות אחרות 



העקרון אמר שצריך רק ביס מכל דבר כדי להספיק הכל, אבל את הדבר המופלא הייתי חייב לסיים. אורז דביק בטעם של ת'בית עירקי


נודלס רכים כמו עננים ברוטב שומשום 


וכופתאות תרד שנחו בשלולית חריפה במיוחד





עוד סיבה לחזור לבקר בעיר הזו.















אין תגובות:

פרסום תגובה