4/24/2012

הפירות של טייפה

במבט לאחור, הדבר הכי טעים שאכלנו לאורך כל הטיול היו הפירות.
טאיוון היא מדינה טרופית, גשומה חמה ולחה, וטייפה עוד גשומה במיוחד. למזלנו הגענו בעונה נוחה, אבל בשאר ימות השנה מזג האוויר הזה עושה משהו ממש טוב לפירות.



בכל פינת רחוב יש דוכן פירות. על עגלה, טנדר או חנות מסודרת. המבחר בדרך כלל זהה, המחיר נמוך מאד, והכל חתוך, נקי ומוכן לאכילה. מקבלים את הפרי שבוחרים בתוך שקית עם מזלגות עץ קטנים או שיפודים, ומחסלים הכל לפני שמוצאים ספסל פנוי. 
גן עדן אמיתי לא צריך יותר מזה.

אז מה היה לנו -


פפאיה בטעם של דבש. מגש כזה עולה בערך 4 שקלים.




האננס הכי טעים שאכלנו בחיים. רק מי שהיה שם יבין. מתוק מאד, בלי סיבים ומפוצץ במיץ. האננס הטרי שיש בארץ לא קשור לפרי הזה.






אבטיח ומלון שהיו סטנדרטיים, בדיוק כמו בארץ



גוייאבה לבנה ואדומה, קשיחה ופחות עסיסית מזו שאני מכיר אבל טעימה מאד. מיץ הגוייאבה הוא בכלל מעדן.



אצלנו בננה מגיעה בדגם אחד. כאן יש קולקציה שלמה של צבעים וצורות



קראנו לזה תפוח עם הכנה לגוייבה, יש לו צורה מוזרה וטעם שמעולם לא טעמנו. לדעתנו הכי פחות מוצלח.


מלון מריר. את הפרי (או הירק) הזה כבר שתינו כמיץ ואכלנו במסעדות. הטעם בין מלפפון לקליפת אבטיח ובאמת מריר מאד וצריך להתרגל לזה.


מיץ קוקוסים וקני סוכר. והכי כיף לשתות מיץ קוקו ישר מהפרי עם קש. 




נראה כמו תפוח, אבל זה אגס קוריאני. דומה מאד בטעם לאגס הברונזה מארצות הברית ואפילו קצת יותר טעים.











2 comments:

  1. טוב, ברור לקורא הנאמן שהונג קונג לא עושה עליכם רושם בל ימחה וכך אתם מדברים בנוסטלגיה על תענוגות החיך של טייפה.

    באמת? עד כדי כך? אף מילה על הונג קונג?

    השבמחק
  2. כמה שאתם עושים חשק...

    השבמחק