4/30/2012

המסעדה הצמחונית (הונג קונג)

בכל פעם שזיו ומיקי הציגו את הפתק שכתוב בסינית ברורה "אנחנו שני צמחונים, האם יש לכם מנות ללא בשר, דגים או עוף?" נתקלנו בתגובה שונה. 
המונח "צמחוני" באסיה גמיש מאד נתון לפרשונות. בחלק מהמקרים מחמירים ושואלים אם ביצה זה בסדר, במקרים אחרים חושבים שאנחנו בודהיסטים ואז מתנצלים שאין מנות מתאימות כי הכל אצלהם מבושל עם שום או בצל. ולפעמים פשוט מציעים לנו לבחור מכל מה שהוא לא בשר (צפרדעים, אווז או פירות ים למשל).

כדי למנוע את הבלבלת הזו נכנסו מראש למסעדה צמחונית, שקשה להסביר כמה נדיר למצוא אחת כזו בנוף ההונג קונגי. קיבלנו את התפריט וחטפנו שוב בפנים את פערי התרבות.



כאן למשל, אני אוכל מרק נחש (מוצלח למדי) ושבלולים במלח.



שאר המנות שנבחרו בקפידה (כלומר לא כללו סנפיר כריש למשל, תרנגולת קצוצה או צלופח) היו טעימות מאד.
הכופתאות המאודות האלו היו סגורות בפרח מגזר. איזה חמוד.



אטריות שעועית נהדרות ברוטב סמיך ובאק צו'י מאודה.



וכנראה שזו המנה הכי מערבית שאכלנו בטיול הזה. מה שיש למעלה והיה בפנים נשאר בגדר חידה.








3 תגובות:

  1. הזכרת לי נשכחות! תודה רבה! כשומרי כשרות- ממש אהבנו את המסעדה הזאת, למרות שלא התחברנו לכופתאות הסגורות בגזר.

    חזרנו מטיוואן ומהונג קונג בערך כשאתם נסעתם, ונהנתי לחוות שוב את הטיול!

    השבמחק
  2. וואו! הכל נראה מעולה. ביקרתי על מפות האיזור לפני כמה שנים ולא הצלחתי למצוא שום מסעדה שהיא אפילו ידידותית לצמחונים. כנראה שלא חיפשתי מספיק.

    השבמחק
  3. אטריות השעועית נראות נפלא! הייתי שמחה לאכול כזו עכשיו.

    ;_;

    השבמחק